Erfgoed in de omgevingswet

 

Donderdag 11 maart 2021
Online bijeenkomst via Webex
Tijd aanvang:
13:15 inlog
13:30 start programma
15:30 einde programma

Na twee succesvolle bijeenkomsten over de omgang met erfgoed onder de Omgevingswet in 2018 en 2019 zou in 2020 een derde sessie plaatsvinden. Deze bijeenkomst zou in het teken staan van ‘Omgevingswet en cultureel erfgoed – wat heeft prioriteit?’

Ook hier hebben thuiswerken en de (gedeeltelijke) lockdowns ervoor gezorgd dat we in 2020 geen fysieke bijeenkomst konden organiseren. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar andere manieren om jullie te informeren over de ontwikkelingen rond de Omgevingswet in het algemeen en de samenhang met erfgoed in het bijzonder.

Zo hebben wij natuurlijk informatie toegestuurd, maar ook in Groningen met veel van jullie 1 op 1 gesprekken gehad. We nemen nu de volgende stap met het organiseren van digitale bijeenkomst. Bij de vorige sessie is het uitstekend bevallen bijeen te komen in noordelijk verband: Fryslân, Groningen en Drenthe. Dat doen we ook deze keer weer. Hierdoor ontstaat wederom een prachtige gelegenheid om ervaringen uit te wisselen in breder verband, waarbij de noordelijke identiteit een belangrijke gemeenschappelijke deler is.

De bijeenkomst is een coproductie van de Steunpunten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en vindt plaats op 11 maart. Tijdens deze bijeenkomst geven wij een update over de stand van zaken en is er ruimte om vragen te stellen aan onze specialisten op het gebied van wet- en regelgeving.

Wie voorafgaand aan het Webinar vragen heeft, kijk vooral even rond bij de veelgestelde vragen in het webdossier van de RCE. Is de vraag niet in het overzicht terugvinden? Neem dan contact op met ons. Als Steunpunt zijn wij namelijk hét loket voor jullie vragen en het antwoord daarop.

Deelname aan de bijeenkomst Erfgoed onder de Omgevingswet op 11 maart is gratis. Het is wel noodzakelijk je aan te melden zodat wij de link voor deelname toe kunnen sturen. Aanmelden kan via aanmeldingen@libau.nl of natuurlijk via je eigen steunpunt.

Wij hopen van harte jullie 11 maart allemaal te zien!