Meervoudig gebruik van uw kerkgebouw: van idee tot uitgewerkt plan

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Hoe houdt u uw kerk toekomst proof? Welke mogelijkheden zijn er voor uw kerk om langer en vaker open te zijn?

U leert het in de cursus Behoud je Kerkgebouw. In deze cursus vertellen wij u meer over de mogelijkheden van nevengebruik naast de eredienst. Aan het eind heeft u een uitgewerkt plan in handen waar u in de praktijk verder mee kunt.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met het beheer, behoud en exploitatie van monumentale kerkgebouwen te maken heeft en overweegt de kerk multifunctioneel in te zetten. Denk daarbij aan:

  • Kerkbesturen, kerkrentmeesters, beherende stichtingen en andere eigenaren of beheerders van monumentale kerken van elke omvang, denominatie, status en periode;
  • Beheerders van kerkgebouwen (kosters);
  • Vrijwilligers die op één of andere manier zijn verbonden aan het beheer en gebruik van monumentale kerken: van gastheren/-vrouwen tot en met concertorganisatoren.
  • De cursus bestaat uit 2 webinars op maandag 20 september, een regionale bijeenkomst op locatie in oktober( keuze uit Geertruidenberg, Zwolle of Amersfoort) en een online slotbijeenkomst op 29 oktober.

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerken (VBMK). De cursus maakt onderdeel uit van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed. U kunt zich hier aanmelden.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie